Και η Τουρκία βοηθά στη κατάσβεση της φωτιάς στο Ισραήλ

Αν και είναι «στα μαχαίρια» με το Ισραήλ η Τουρκία έσπευσε να βοηθήσει κι αυτή στη κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Χάϊφα. Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα απογειώθηκαν το πρωί από την Άγκυρα με κατεύθυνση το Ισραήλ, προκειμένου να συνδράμουν το έργο των Ισραηλινών πυροσβεστών για την αντιμετώπιση της καταστροφικής πυρκαγιάς, κοντά στη Χάιφα, που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 41 ανθρώπους.

    Σε γραπτή ανακοίνωση που δόθηκε, σήμερα, στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Δασών της Τουρκίας αναφέρεται ότι, δύο αεροσκάφη, τύπου CL-215 αναχώρησαν για το Ισραήλ, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Χάιφα.

    Σε περίπτωση που υπάρξει σχετικό αίτημα από την πλευρά του Ισραήλ, πέντε ομάδες διασυνοριακής πυροσβεστικής δράσης τριών τουρκικών επαρχιών είναι έτοιμες να αναχωρήσουν, επίσης, για το Ισραήλ.

    «Οι πυρκαγιές αφορούν όλο τον πλανήτη. Συντονίζουμε τις δράσεις μας για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών σε όλες τις γωνιές του κόσμου», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός της Τουρκίας, Βεϊσέλ Ερόγλου, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Ισραήλ.