Κατάρριψη RF4 : Τα «παραμύθια» των Τούρκων συνεχίζονται! Επιμένουν ότι το αεροσκάφος έπεσε από πύραυλο

Στη φωτογραφία είναι η κάσκα ενός από τους δύο χειριστές του RF 4  που κηδεύτηκαν στη Μαλάτια. Η Άγκυρα επιμένει στη δική της εκδοχή για τη κατάρριψη.

»Ξεχνώντας » τους κανόνες της Φυσικής και της αεροδυναμικής επιχειρούν οι Τούρκοι να αποδείξουν ότι το αεροφωτογραφικό Φάντομ RF-4 που καταρρίφθηκε από την Συρία  χτυπήθηκε από πύραυλο και όχι από αντιαεροπορικά πυροβόλα.Και για αυτό πρόβάλλουν στον τύπο ότι το αεροσκάφος βρέθηκε  σε 8 κομμάτια και ότι αυτός ο »διαμελισμός» μπορεί να γίνει μόνο με πύραυλο. 

-Η Hurriyet επισημαίνει ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους  που εντοπίστηκαν 8,6 μιλια από τις ακτές της Συρίας σε βάθος 1300 μέτρων απαρτίζονται από 8 μέρη . 

-Η Haberturk αναφέρει ότι το γεγονός ανεύρεσης των 8 μερών των συντριμμιών αποδεικνύει ότι το τουρκικό αεροσκάφος κατέπεσε από πύραυλο και όχι από αντιαεροπορικά πυροβόλα της ακτής, όπως ισχυρίζεται η Συρία. 

-Η Millyet συμμερίζεται αυτήν την άποψη τονίζοντας ότι το αεροσκάφος πετούσε χαμηλά και πολύ γρήγορα , συνθήκες που καθιστούν πολύ δύσκολη την κατάρριψη από αντιαεροπορικά πυροβόλα.

-Η  Vatan αναφέρει ότι είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε στον διεθνή εναέριο χώρο. 

Ξεχνούν ‘ομως οι υποστηρικτές αυτών των απόψεων ότι ένα αεροσκάφος όταν πέσει  στην επιφάνεια της θάλασσας είναι , υπό προυποθέσεις, σαν να πέφτει σε απόλυτα σκληρή επιφάνεια. Επίσης ξεχνούν την αναφορά της Συρίας ‘οτι έχουν παραδοθεί ήδη στην Τουρκία κομμάτια με τρύπες από ποροβόλα.
Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις όλα »παίζουν» και για να είναι κανείς σίγουρος ‘πρέπει να έχει πόρισμα απολύτως ανεξάρτητης επιτροπής.