Κίνδυνος υποβιβασμού για την Φενέρμπαχτσε. Ερντογάν» δεν μπορώ να κάνω κάτι για την ομάδα μου»

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Δύσκολες ημέρες φαίνεται ότι έρχονται για την τουρκική ομάδα Fenerbahce μετά τη σύλληψη του προέδρου της ομάδας Αζίζ Γιλντιρίμ με την κατηγορία «στημένων παιχνιδιών». Στην Τουρκία κυκλοφορούν πληροφορίες για ενδεχόμενο υποβιβασμού της ομάδας.
Τα σενάρια αυτά εντείνονται με τη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην εφημερίδα Hürriyet που ως πρωτοσέλιδο έχει « δεν μπορώ να δράσω σαν οπαδός της Φενέρμπαχτσε». Ο τούρκος πρωθυπουργός τονίζει πως εκτιμά ιδιαιτέρως το έργο της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και τονίζει «¨μπορεί να είμαι οπαδός της Φενέρμπαχτσε αλλά στις έρευνες δεν μπορώ να κάνω κάτι για την Φενέρμπαχτσε» τονίζει. Ο Ερντογάν υποστηρίζει πως η φάση που περνά το τουρκικό ποδόσφαιρό θα βοηθήσει για την «κάθαρση» όλου του παράνομου κυκλώματος.
Η εφημερίδα Radikal παρουσιάζει ένα σενάριο σε περίπτωση υποβιβασμού της Fenerbahce. Aν η ομοσπονδία τιμωρήσει την τουρκική ομάδα τότε για έναν χρόνο θα συγχωνευτεί με την İstanbulspor που ανήκει στο δήμο της Κωνσταντινούπολης και βρίσκεται στην Ά Εθνική.