Κούρδοι αντάρτες απήγαγαν παραστρατιωτικούς.

 Δύο παραστρατιωτικοί και δύο πολίτες απήχθησαν  στη νοτιοανατολική Τουρκία από κούρδους αντάρτες, δήλωσαν σήμερα πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

   

Οι τέσσερις άνδρες απήχθησαν από μια ομάδα ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σε μια επαρχιακή περιοχή κοντά στην πόλη Μπεϊτίσεμπαπ, στην επαρχία Σιρνάκ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, ενώ επέστρεφαν από ένα γάμο, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

   

Μια γυναίκα, επίσης μέλος των «φρουρών των χωριών» που χρηματοδοτούνται από την Άγκυρα για να συμβάλλουν στις επιχειρήσεις εναντίον του PKK, κατάφερε να ξεφύγει, πρόσθεσαν.

   

Το PKK, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα, την ΕΕ και τις ΗΠΑ, άρχισε εκ νέου απαγωγές στο πλαίσιο της εκστρατείας του με σκοπό να αποσπάσει αυτονομία στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου οι κάτοικοι είναι κατά πλειοψηφία Κούρδοι.

   

Τον τελευταίο μήνα, οι αντάρτες απήγαγαν ένα στρατιώτη και ένα δημόσιο λειτουργό στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ. Τον Ιούλιο, είχαν απαγάγει δύο στρατιωτικούς και έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγείας στην ίδια επαρχία.

   

Η κουρδική σύγκρουση στην Τουρκία έχει στοιχίσει, σύμφωνα με το στρατό της χώρας, τη ζωή σε 45.000 ανθρώπους από την έναρξη της εξέγερσης του PKK, το 1984.