MIT «το αεροσκάφος μας δεν χτυπήθηκε με πύραυλο»

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ακόμη και οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας ΜΙΤ φαίνεται πως έχουν την άποψη πως το τουρκικό RF-4 δεν χτυπήθηκε με πύραυλο της Δαμασκού γεγονός που δείχνει πως πετούσε κοντά στις ακτές της Συρίας. Το ψέμα της τουρκικής διπλωματίας δεν το πίστεψαν ούτε στη ΜΙΤ..

«Επιστροφή στην πραγματικότητα από τον ισχυρισμό του πυραύλου» είναι ο τίτλος της Radikal η οποία γράφει πως «μετά το τουρκικό γενικό επιτελείο και η ΜΙΤ δηλώνει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το αεροσκάφος χτυπήθηκε με πυραύλους». Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως ούτε τα δεδομένα των ραντάρ αλλά ούτε και οι φωτογραφίες του σκάφους που εντόπισε το RF-4 δεν δείχνουν πως το αεροσκάφος καταρρίφθηκε με πυραύλους.
Σύμφωνα με την τουρκικη εφημερίδα η Άγκυρα αλλάζει τους ισχυρισμούς της και ενώ δήλωνε πως « το αεροσκάφος χτυπήθηκε στον διεθνή εναέριο χώρο, τώρα αναφέρει πως η Συρία παραβίασε τους διεθνής κανόνες». Τούρκοι διπλαωμάτες αναφέρουν πως η Άγκυρ έκανε λάθος στο θέμα και τονίζουν πως δεν θα έπρεπε να είχε δώσει έμφαση στο σημείο που χτυπήθηκε το αεροσκάφος.
Η Συρία από την αρχή είχε δηλώσει πως το τουρκικό RF-4 είχε φτάσει να πετά σε απόσταση 1.5 χιλιομέτρου από τις ακτές της σε χαμηλό υψόμετρο και είχε τονίσει πως η κατάρριψη του έγινε με αντιαεροπορικά πυροβόλα. Ενώ η Άγκυρα ισχυρίζονταν πως το αεροσκάφος της χτυπήθηκε σε απόσταση 13 μιλίων από τις ακτές στον διεθνή εναέριο χώρο και ότι χτυπήθηκε με αντιαεροπορικό πύραυλο.