Μετά τον Μπασπούγ έρχεται η σειρά του Μπουγιουκανίτ για φυλακή;

Μετά την προφυλάκιση του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ιλκέρ Μπασμπούγ στα πλαίσια της υπόθεσης ¨Φακέλωμα Διαδικτύου¨, αναφέρεται πως η εισαγγελία εξετάζει στοιχεία σχετικά με κάποια ονόματα, μεταξύ των οποίων και αυτό του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Γιασάρ Μπουγιουκανίτ.

Αναφέρεται πως μετά την κατάθεση του Μπασμπούγ που είπε πως “οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες είχαν ιδρυθεί πριν από την θητεία μου ως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου. Εγώ είμαι που τις έκλεισα” και στο πλαίσιο των στοιχείων που εμφανίστηκαν μέσα από την έρευνα, η εισαγγελία αξιολογεί τις περιπτώσεις μιας σειράς ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Γιασάρ Μπουγιουκανίτ.

Η εισαγγελία ερευνά αν αυτά τα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Μπουγιουκανίτ είχαν ή όχι σχέση με την υπόθεση “Φακέλωμα Διαδικτύου”, και αναμένεται να αποφασίσει τις επόμενες μέρες για το αν θα θεωρηθούν ύποπτοι ή όχι. Οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες είχαν ιδρυθεί το 1999. Οι δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο σε αυτές τις ιστοσελίδες είχαν αρχίσει στην περίοδο του Χουσείν Κιβρίκογλου κα συνεχίστηκαν επί Χιλμί Οζκιόκ.

Ιστοσελίδα Askerhaber-tourkikanea.gr