Milliyet » Στην Κύπρο δεν θέλει κανείς την Άγκυρα»

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

Και οι  τουρκοκύπριοι όπως και οι ελληνοκύπριοι δεν βλέπουν καθόλου θετικά το ρόλο της Άγκυρας.

 «Πρώτη φορά και οι δυο πλευρές τις Κύπρου ενώθηκαν σε ένα θέμα» είναι ο τίτλος της Milliyet η οποία κάνει αναφορά σε έρευνα που πραγματοποίησε το κέντρο ερευνών ΤΕSEV της Τουρκίας και στις δυο πλευρές του νησιού όπου και οι δυο πλευρές δεν επιθυμούν την παρουσία της Άγκυρας!

 

 Οι τούρκοι στην Κύπρο δηλώνουν χαρακτηριστικά « με την Τουρκία έχουμε μια άνιση σχέση που δεν υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του ΑΚP αυξήθηκαν οι επενδύσεις αλλά μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε το «αχάριστο παιδί».Οι μεγάλες επενδύσεις στα ξενοδοχείο δεν μας ωφελούν δεν τις θέλουμε καθώς ωφελούν μόνο στους τούρκους πλούσιους επιχειρηματίες» φέρεται να είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από τις δηλώσεις των τουρκοκυπρίων στην έρευνες.

 

Στην Κυπριακή Δημοκρατία σύμφωνα με την έρευνα πιστεύουν πως « η Τουρκία η οποία αναπτύσσεται και διαπιστώνει την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας δεν ενδιαφέρεται για λύση στην Κύπρο. Οι επενδύσεις που κάνει η Άγκυρα στο Βόρειο τμήμα του νησιού δείχνουν πως δεν θέλει να φύγει. Το ύφος της Άγκυρας απέναντι μας είναι ενοχλητικό, πρέπει να έρθει σε επαφή  απ’ευθείας μαζί μας.