Μπαγίς:»Έλληνες και Αρμένιοι είχαν πρόβλημα…υπογεννητικότητας»!!!

Ο Εγκεμέν Μπαγίς τον διωγμό των Ελλήνων και Αρμενίων την παρουσίασε ως πρόβλημα υπογεννητικότητας και δεν αναφέρθηκε καθόλου στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Πριν αναχωρήσει απο τις Βρυξέλλες στον τούρκο υπουργό ρωτήθηκε αν θα αυξηθεί ο αριθμός των μη Μουσουλμάνων στην Τουρκία,που έχει μειωθεί δραματικά, όπως αυξήθηκε ο Μουσουλμανικός πληθυσμός στην Ευρώπη. Ο Μπαγίς, υπενθύμισε τις δηλώσεις του Ερντογάν που ζήτησε την από τους Ρωμιούς να επιστρέψουν στην Τουρκία. Όμως ο τούρκος υπουργός δήλωσε επίσης « αυτό που συμβουλεύει ο πρωθυπουργός Ερντογάν από τους τούρκους πολίτες είναι να κάνουν τουλάχιστον 3 παιδιά, αυτό μπορούν να το κάνουν και οι μη Μουσουλμάνοι πολίτες μας».
Ο τούρκος υπουργός με την απάντηση αυτή, παρουσίασε το θέμα της μείωσης του πληθυσμού της Ομογένειας , απλά ως δημογραφικό ζήτημα, χωρίς να απαντήσει για τους λόγους που εκδιώχθηκαν.
Ο Μπαγίς, τη Δευτέρα συμμετείχε σε συνέδριο Ελλήνων νέων επιχειρηματιών, στην Ελλάδα . Την Κυριακή διανυκτέρευσε στην Αθήνα , συναντήθηκε με τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Βαλυνάκη. Την Δευτέρα συναντήθηκε στην Αθήνα με την υφυπουργό Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.