Νατοϊκό «φάλτσο» στο Αιγαίο.

Χοντρό «φάουλ» του νατοϊκού Στρατηγείου του ΝΑΤΟ,στη Σμύρνη! Όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ σε ρεπορτάζ τους, ο αμερικανός διοικητής του Στρατηγείου Ρ.Τζόντις εξέδωσε έγγραφο στο οποίο θεωρεί ότι οι προκλητικές παραβιάσεις που έκαναν τα τουρκικά μαχητικά το περασμένο καλοκαίρι και φθινόπωρο,ενώ συμμετείχαν σε νατοϊκές ασκήσεις «ήταν σε πλήρη συμφωνία με τη διεθνή νομοθεσία και τους κανονισμούς,καθώς και με τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ»!
Το έγγραφο και το περιεχόμενό του είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και νομιμοποιεί πλήρως την επικίνδυνα παραβατική συμπεριφορά των Τούρκων. Το παιχνίδι που παίζεται μεταξύ Αμερικανών και Τούρκων μόνο εις βάρος μας μπορεί να καταλήξει. Οι αμερικανοί θέλουν πάση θυσία να χρησιμοποιήσουν το τουρκικό έδαφος για την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής τους ασπίδας. Οι Τούρκοι μεταξύ άλλων ζητάνε να ανατραπεί όλος ο νατοϊκός σχεδιασμός και το Στρατηγείο της Σμύρνης να μείνει ανοιχτό. Οι Αμερικανοί φαίνεται ότι έχουν πιέσει το ΝΑΤΟ για να δώσουν στην Άγκυρα αυτό που ζητάει!
Το επόμενο εξάμηνο θα είναι ιδιαίτερο κρίσιμο . Οι διαπραγματεύσεις για το ποια στρατηγεία και ποια υποστρατηγεία θα μείνουν ανοιχτά και ποια θα κλείσουν. Άρα θα κριθεί τι θα γίνει και με τη Λάρισα.