Νταβούτογλου προς ‘Ασαντ:»να μας ειδοποιούσατε πριν καταρρίψετε το αεροσκάφος»!

Απάντηση έδωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου στην συνέντευξη του Ασσαντ με δηλώσεις του στην  Vatan που φιλοξενούνται σην πρώτη σελίδα με τον τίτλο «Ο Ασσαντ ψεύδεται».
 

Ο τούρκος ΥΠΕΞ κ.Νταβούτογλου έκανε  σκληρές δηλώσεις  στον επικεφαλής της εφημερίδας στην Άγκυρα κ. Μπιλάλ Τσετίν απαντώντας στα όσα δήλωσε στην συνέντευξή του στην Cumhuriyet ο Σύρος ηγέτης Ασσαντ σχετικά με την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους. 

Ο Νταβούτογλου,»πατώντας » στο σημείο της συνέντευξης Ασσαντ ότι νόμιζαν ότι είναι ισραηλινό το αεροσκάφος,  είπε ότι του είναι δύσκολο να κατανοήσει πως το Ισραήλ μπορεί να χρησιμοποιεί διάδρομο εντός εναερίου χώρου της Συρίας και πως , ενώ ο εναέριος χώρος της Συρίας έχει παραβιαστεί σοβαρά, να μην υπάρχει καμία αντίδραση έναντι των ισραηλινών αεροπλάνων. « Το γεγονός ότι επιτέθηκαν στο τουρκικό αεροπλάνο, ενώ δεν επιτέθηκαν στα ισραηλινά αεροπλάνα, δείχνει ότι δεν είχαν καλή πρόθεση» υπογράμμισε ο τούρκος ΥΠΕΞ , προσθέτοντας ότι είναι επίσης δύσκολο να πιστέψει κανείς τα περί λάθους, διότι ακολούθησε δεύτερη επίθεση και στο τουρκικό αεροσκάφος έρευνας CASA. 

Ο κ.Νταβούτογλου υπογράμμισε επίσης ότι ο Ασσαντ ψεύδεται όταν λέει ότι δεν ήταν γνωστή η ταυτότητα του αεροπλάνου πριν από την κατάρριψη, ενώ στις αιτιάσεις του Ασσαντ ότι δεν μπορούσε να υπάρξει επικοινωνία με την τουρκική πλευρά για την αντιμετώπιση της κρίσης ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε : « Υπάρχει τουρκικό Προξενείο στο Χαλέπι. Ο Ασσαντ θέλει να επαναφέρει το μέχρι πρότινος καθεστώς των στρατιωτικών σχέσεων των δύο χωρών, αλλά εμείς δεν θα δώσουμε το πράσινο φως».