«Ο Ερντογάν είναι καλά» δηλώνουν οι γιατροί του.

 

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

 Ο χειρούργος που συμμετείχε στην εγχείρηση του Ερντογάν, μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV και δήλωσε πως ο τούρκος πρωθυπουργός είναι καλά στην υγεία του.    

   Ο πρύτανης του πανεπιστημίου «9ης Σεπτεμβρίου» Μεχμέτ Φουζούν, τόνισε πως τα δείγμα που πάρθηκε από το έντερο το τούρκου πρωθυπουργού, είναι καλοήθης και δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. «Δεν έχει καρκίνο ο Ερντογάν» φέρεται να δηλώνει ο τούρκος καθηγητής.

     «Στις τακτικές εξετάσεις τις οποίες κάναμε, διαπιστώσαμε πως υπήρχαν κάποιοι όγκοι στο έντερο του Ερντογάν. Του είπα πως πρέπει να γίνει η επέμβαση. Ενημέρωσα τον ίδιο για την εγχείρηση. Του είπα πως είμαι διάσημος στις χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά του πρότεινα και άλλα ονόματα που κάνουν επεμβάσεις με λαπαροσκόπηση. Του πρότεινα τον καθηγητή Ντουρσούν Μπουγρά. Αργότερα ξεκίνησε η διαδικασία προετοιμασίας της επέμβασης» τόνισε ο Φουζούν.

 

     Ο  τούρκος χειρούργος ανέφερε πως η διάρκεια της επέμβασης ξεπέρασε τις 3 ώρες και εξήγησε  «είχαμε άγχος στην επέμβαση καθώς ο Ερντογάν είναι απο τους σημαντικότερους ηγέτες του κόσμου.»

    «Το έντερο έχει μήκος 1.5 μέτρο. Αφαιρέσαμε περίπου 25 πόντους.» εξήγησε ο Φουζούν και συνέχισε « είχαμε έναν πρωθυπουργό μπροστά μας. Δεν μπορούσαμε να πούμε ας τελειώσει η θητεία του και κάνουμε την επέμβαση τα επόμενα 3-5 χρόνια θα μπορούσε να προκύψει σοβαρό πρόβλημα» τόνισε ο τούρκος καθηγητής.

    O Φουζούν τονίζει πως σε περίπτωση που ο Ερντογάν, είχε υποβληθεί σε κανονική επέμβαση « θα επέστρεφε στην εργασία του σε έναν μήνα». Σύμφωνα με τον καθηγητή ο τούρκος πρωθυπουργός μπορεί να επιστρέψει στα καθήκοντα του ακόμη και σήμερα απλά οι γιατροί ζητούν την ανάρρωση του για προληπτικούς λόγους.

 

     Παράλληλα ο Αμντουλάχ Γκιούλ σε δηλώσεις του στους τούρκου δημοσιογράφους που ταξίδευαν μαζί του στο επίσημο ταξίδι του στην Αυστρία δήλωσε πως  ο Ερντογάν «δεν έχει πρόβλημα υγείας, όλες οι εξετάσεις ήταν καθαρές, Είναι καλά. Μίλησα με τον ίδιο, με τους γιατρούς του. Όλες οι εξετάσεις ήταν καθαρές. Ήταν μια επέμβαση για προληπτικούς λόγους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.» φέρεται να δηλώνει ο Γκιούλ.