Ο Ερντογάν επιμένει πυρηνικά! «Δεν κάνουμε πίσω»,λέει από τη Μόσχα.

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , έφτασε να ισοσκελίσει τον κίνδυνο της φιάλης υγραερίου, με το πυρηνικό εργοστάσιο που σχεδιάζει να κατασκευάσει η Τουρκία για να δείξει οτι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος!
Ο τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του σε επιχειρηματίες δήλωσε οτι έμειναν λίγες εβδομάδες για την έναρξη της κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου ενέργειας Άκουγιου στη Νότια Τουρκία και απευθύνθηκε στον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ » δεν αλλάζουμε απόφαση για την πυρηνική ενέργεια, αλλά η Τουρκία βρισκεται σε σεισμογενή περιοχή όπως η Ιαπωνία, απο εσάς περιμένουμε επιπλέον μέτρα στο θέμα της ασφάλειας, πρέπει να μας πείσετε».
Ο Ερντογάν δήλωσε την αποφασιστικότητα του για το έργο με τον εξής τρόπο » σε λίγο θα ξεκινήσουν οι εκσκαφείς για την κατασκευή του. Ξεκινά η επένδυση 20 δισ. δολαρίων»
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες πριν την αναχώρηση του για την ρωσικη πρωτεύουσα δήλωσε χαρακτηριστικά » και η φιάλη υγραερίου είναι επικίνδυνη αλλα τη χρησιμοποιούμε, δεν υποχωρούμε στο θέμα της πυρηνικής ενέργειας» προκαλώντας προβληματισμό στις οικολογικές οργανώσεις.

Το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας Άκουγιου που θα κατασκευαστεί απο ρωσικές εταιρείες , θα βρισκεται στη Νότια Τουρκία, και θα έχει δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος 4800 ΜW.
.