Ο Ερντογάν κράτησε τον κατηγορούμενο διοικητή της Στρατιάς του Αιγαίου.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Πάντως η σκληρή στάση του Ερντογάν την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στους στρατηγούς φαίνεται πως «μαλάκωσε» και υπήρξαν αμοιβαίοι συμβιβασμοί. Καθώς παρατάθηκε η θητεία 14 ανώτατων αξιωματικών που κατηγορούνται για την υπόθεση Βαριοπούλα, αλλά και οι στρατηγοί δέχθηκαν τη μη προαγωγή τους. Επίσης ο διοικητής της «Στρατιάς» Αιγαίου Νουσρέτ Τάσντελερ διορίστηκε στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Δογμάτων, ενώ ο εισαγγελέας έχει ζητήσει ένταλμα για τη σύλληψη του! Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Τάσντελερ είναι για τη «δημιουργία ιστοσελίδων «μαύρης προπαγάνδας» στο διαδίκτυο από το τουρκικό γενικό επιτελείο με σκοπό την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης Ερντογάν, αλλά, μεταξύ άλλων, και των  σχέσεων με την Ελλάδα.

Στην «εξωφρενική» υπόθεση όπως χαρακτηρίζουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μέχρι στιγμής κατηγορούνται 22 ανώτατοι και ανώτατοι αξιωματικοί, για τους οποίους μάλιστα ο εισαγγελέας έχει ζητήσει έκδοση εντάλματος σύλληψης.
Σύμφωνα με τις κατηγορίες το επιτελείο είχε δημιουργήσει 35 ιστοσελίδες στο διαδίκτυο «με σκοπό τον ψυχολογικό πόλεμο». Αναφερόταν μάλιστα και οι τίτλοι των ιστοσελίδων μεταξύ των οποίων υπήρχαν οι «greekmurderers.net», «pontuslu.com» και άλλες. Αμέσως μετά το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας το επιτελείο είχε ανακοινώσει ότι οι εν λόγω ιστοσελίδες έχουν κλείσει.

Η Τάσντελερ αναλαμβάνει τα καθήκοντα τους από τον Ο διοικητή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Δογμάτων στρατηγό Σαλντιράϊ Μπερκ που δικάζεται σε υπόθεση που σχετίζεται με την υπόθεση Εργκενεκόν. Ο Μπέρκ ζήτησε τη συνταξιοδότησή του.

Άλλος ένας εντυπωσιακός διορισμός είναι του Αρχηγού Στρατού που ανέλαβε ο διοικητής της Α’ Στρατιάς στρατηγός Χαϊρί Κιβρίκογλου. Ο ίδιος είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη όταν ήταν διοικητής των Δυνάμεων Κατοχής στην Κύπρο. Όταν ο Αμντουλάχ Γκιούλ είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το «ψευδοκράτος» ως πρόεδρος της Τουρκίας, ο Κιβρίκογλου είχε «φροντίσει » να μην τον υποδεχθεί στο αεροδρόμιο και ούτε είχε στείλει στρατιωτικό άγημα. Η στάση του αυτή είχε θεωρηθεί ως αντίδραση κατά του φιλο-ισλαμιστή προέδρου. Ο διορισμός του μπορεί να φαίνεται τιμητικός όμως ο ίδιος δεν μπορεί να γίνει αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της μελλοντικής συνταξιοδότησης του. Ο Κιβρίκογλου είναι ξάδελφος του πρώην αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων

Στο Ναυτικό έγινε ο αναμενόμενος διορισμός όπου την αρχηγία την ανέλαβε ο μέχρι τώρα διοικητής του τουρκικού στόλου ναύαρχο Εμίν Μουράτ Μπιλγκέλ.
Αρχηγός της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέλαβε ο αντιπτέραρχος Μεχμέτ Ερτέν, αφού προηγουμένος προήχθη σε πτέραρχο.

Στη στρατοχωροφυλακή αναλαμβάνει ο στρατηγός Μπεκίρ Καλγιοντζού. Ο οποίος αν δεν αλλάξει η επετηρίδα θα είναι ο επόμενος αρχηγός των τουρκικών ενόπλων Δυνάμεων