Ο Ερντογάν ο «πασάς» των στρατηγών- Για πρώτη φορά απο το 1972 ο πρωθυπουργός μόνος στην προεδρική θέση

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
 
 
Με πολλές αλλαγές στη σύνθεση του,  ξεκίνησε η συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου Κρίσεων της Τουρκίας. Αντί 14 στρατηγοί παρουσιάστηκαν οι 9, καθώς οι παραιτηθέντες αρχηγοί Σωμάτων και ο πρωην αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Ισίκ Κοσάνερ, δεν συμμετείχαν. Επίσης, απών ήταν και ο αρχηγός της «Σχολής Πολέμου» Μπιλγίκ Μπαλανλί,  λόγω κράτησης του για κατηγορίες στη συμμετοχή στη Βαριοπούλα. 
   Αριχκά οι συμβολισμοί ήταν χαρακτηριστικοί. Μέχρι σήμερα στην προεδρική θέση της συνεδρίασης υπήρχαν, πάντα δυο πρόσωπα. Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και ο εκάστοτε πρωθυπουργός. Απο το 1972 η παράδοση προβλέπει δυο αρχηγούς. Εναν πολιτικό και έναν αξιωματικό.

Το πρωϊ της Δευτέρας, ο Ερντογάν ήταν αυτός που εμφανίστηκε μόνος στη θέση του προέδρου, δίνοντας το μήνυμα πως αυτός θέλει να ελέγχει τα πάντα.
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε μέχρι το μεσημέρι. Παρών και ο νέος αρηχγός του Στρατού Νεζντέτ Οζέλ ο οποίος σε λίγες ημέρες θα διοριστεί ως νέος αρχηγός των τουρκικών ενόπλων Δυνάμεων.
   Συνέβη κάτι πρωτοφανές για τα τουρκικά δεδομένα. Η συνεδρίαση διεκόπη ξαφνικά καθώς ο Υπουργό άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ έπρεπε να παραβρεθεί σε κηδεία. Ο Ερντογάν και ο Οζέλ πήγαν στο γραφείο του πρωθυπουργού και είχαν ιδιωτική συνάντηση χωρλις να γνωρίζουν το περιεχόμενο οι υπόλοιποι στρατηγοί!
   Το Συμβούλιο θα συνεδριάσει μέχρι και την Πέμπτη όπου θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων αρηχγών όλων των Σωμάτων αλλά και τα ονόματα όσων θα προαχθούν ή θα συνταξιοδοτηθούν.