Ο Παπανδρέου και …ο ελληνοτουρκικός τουρισμός

Ο Γιώργος Παπανδρέου στη τελευταία του ομιλία στη Βουλή είπε ότι τα νησιά μας δεν πλημμύρισαν από Τούρκους στρατιώτες,αλλά από Τούρκους τουρίστες. Κι απ΄ ότι φαίνεται θέλουμε κι άλλους.

Η εφημερίδα ‘Sabah’ με τίτλο «Η γειτονική χώρα σπάζει την κλειδαριά Σένγκεν» αναφέρει ότι η Ελλάδα ανοίγει τις πόρτες της Ε.Ε. για την Τουρκία προσπαθώντας να υπερβεί το «τείχος Σένγκεν» για τους Τούρκους τουρίστες. Στην προσπάθειά του να ενισχύσει τις προσόδους της δοκιμαζόμενης από την οικονομική κρίση χώρα, από τον τουρισμό, το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού επεξεργάζεται μέτρα για να αυξήσει τον αριθμό των Τούρκων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Σε συνάντησή του  στην Κωνσταντινούπολη, ο Ελληνας Υφυπουργός Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, δήλωσε ότι η Ελλάδα σκοπεύει να δημιουργήσει ειδικό γραφείο στην Αττάλεια, ώστε να χορηγεί μακροπρόθεσμες θεωρήσεις εισόδου Σένγκεν, αυθημερόν.
Ο κ. Νικητιάδης δήλωσε επίσης ότι στόχος του γραφείου θεωρήσεων δεν είναι μόνο οι Τούρκοι τουρίστες αλλά και οι Ρώσοι τουρίστες και τόνισε: «Οι ρώσοι τουρίστες που έρχονται στην Αττάλεια επιθυμούν έστω και αυθημερόν να δούν τα ελληνικά νησιά. Όμως δεν μπορούν να περιμένουν επί δύο μέρες τη θεώρηση Σένγκεν για αυτό θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες και για εκείνους».
 
670.000 Έλληνες έχουν επισκεφθεί την Τουρκία

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία για τον αριθμό των επισκεπτών στην Τουρκία από τις γειτονικές χώρες, από το Ιράν επισκέπτονται την Τουρκία 1.800.000 τουρίστες, από τη Βουλγαρία 1.400.000 και από την Ελλάδα 670.000.