Ο Τουρκικός Τύπος σήμερα

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Τότε αυτο το αεροσκάφος πως έπεσε» είναι ο βασικός τίτλος της Radikal η οποία αναφέρει πως  οι ισχυρισμοι του τουρκικού στρατού πως το αεροκάφος RF-4 έχει καταρριφθεί με πυραύλους δεν έχει ισχρυά στοιχεία. «Ομως τώρα δυο νεα στοιχεία στη νεα ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων προκαολούν νέα ερωτηματικά» γράφει η Radikal.

» Εχθρική επίθεση σε άοπλο αεροσκάφος» μας είναι ο τίτλος της Sabah που κάνει αναφορά σε δηλώσεις του Ερντογάν σχετικά με το RF-4 και επιτέθηκε στη Συρία. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Ερντογάν υποστήριξε πως «15 μαχητικά της Ρωσίας παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα κια απομακρύνθηκαν μετα από προειδοποιήσεις της Τουρκίας» . Ο τούρκος πρωθυπουργός έδωσε αυτό ως παράδειγμα καλής γειτονίας.  

«Η πραγματική ταλαιπωρία θα είναι τον επόμενο χρόνο» είναι ο τίτλος της Aksam η οποί κάνει αναφορά στο κομφούζιο που προκαλείται στους δρόμους της Κων/πολης λόγω της συντήρησης της Β’  γέφυρας του Βοσπόρου. Η τουρκική εφημερίδαφιλοξενεί δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ ο οποίος δηλώνει πως το 2013 θα γίνει η συντήρηση της Α΄ Γέφυρας στο Βόσπορο και θα έχει μεγαλύετρη διάρκεια. » Αν δεν τις συντηρήσουμε θα καταρρεύσουν » δηλώνει ο Γιλνιτιρίμ.

 » Η ψύξη της οικονομίας μείωνει το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών προς τον στόχο» είναι ο τίτλος της οικονομικής εφημερίδας Dunya. H τουρκική εφημερίδα γράφει πως το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τους πρώτους 5 μήνες του 2012 μειώθηκε κατα 27% σε σύγκριση με το 2011.