Ο Τουρκικός Τύπος σήμερα

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 »Κουρδικό μέτωπο εναντίον του Άσαντ» είναι ο τίτλος της Sabah. H τουρκική εφημερίδα γράφει » ο Μπαρζάνι ένωσε τις Κουρδικές οργανώσεις κάτω απο μια στέγη» και ισχυρίζεται πως οι Κούρδοι ενώνονται εναντίον του Άσαντ. Τo παρακλάδι του PKK στη Συρία δεν θα έχει καμία διαμάχη με τις υπόλοιπες κουρδικές οργανώσεις.

«Αυτή είναι η 3η γέφυρα στο Βόσπορο» είναι ο τίτλος της Haberturk.H τουρκική εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του τούρκου Υπουργού Μεταφορών Μπιναλίο Γλιντιρίμ ο οποίος αποκαλύπτει πως η νέα γέφυρα του Βοσπόρου θα έει κατασκευαστεί μέχρι το 2015 , θα κοστίσει 4.5 δισ. δολάρια και θα έχει μήκος 1875 μέτρα.

» Ο Τύπος είναι ελεύθερος και δεν περιοερίζεται» είναι ο τίτλος της Milliyet. H εφημερίδα γράφει πως το κυβερνών κόμμα AKP κατέθεσε πρόταση στην επιτροπή Συνταγματικής Μεταρρύθμισης που περιορίζει την ελευθερία του Τύπου. Η τουρκική εφημερίδα κατηγορεί όσους σκέφτηκαν να καταθέσουν αυτή την πρόταση. 

» Oι παραλήψεις που προκάλεσαν το πρόβλημα στην κίνηση στις γέφυρες» είναι ο τίτλος της Ζaman που κάνει αναφορά στη συντήρησης της γέφυρας του Βοσπόρου που προκάλεσε τεράστια προβλήματα όπου καποιοι Τούρκοι στην Κων/πολη λόγω της κίνησης έφτασαν στα σπίτια τους μετά απο 5 ώρες!