O Τουρκικός Τύπος σήμερα

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

» Η απαγόρευση είναι κάτω απ’ αυτό το καπάκι» είναι ο τίτλος της Taraf που αναφέρει πως μετά απο πιέσεις , επιβλήθηκε απαγόρευση αλκοολούχων ποτών σε ουσικό φεστιβάλ μουσικής πανεπιστημίου που χορηγός ήταν η εταιρεία παραγωγής μπίρας Έφες Πίλσεν. Σύμφωνα με τους πανεπιστημιακούς κύκλους η απαγόρευση έγινε μετά απο εντολές της κυβέρνησης στην Άγκυρα.

«Κλειστοί οι δρόμοι για 40 στρατηγούς» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet που αναφέρει πως οι καττηγορίες εναντίον 40 στρατηγών που κατηγορούνται για συμμετοχή στο σχέδιο «Βαριοπούλα», «σκάνδαλο ιστοσελίδων» αλλά και τη συμμετοχή στο μετα-μομτέρνο πραξικόπη,α τους βάζει εμπόδιο στις κρίσεις αξιωματικών στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο.

«Γιατί να μην ανέβει στο Τσάνκαγια μια γυναίκα» είναι  τίτλος της Μiliyet που κάνει αναφορά στις δηλώσεις του Ρεπουμπλικανικού Λαίκού κόμματος Κεμάλ Κιλιτσνάρογλου ο οποίος προτείνει γυναίκα υποψήφιο για τη θέση της προεδρίας της Τουρκίας. Ο Κιλιτσνάρογλου χαρακτηρίζει τον Ερντογάν ως ακατάλληλο για ο αξίωμα της προεδρίας της Τουρκίας.

«Αύξηση των ειδροών χρήματος» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Dünya η οποία αναφέρει πως παρά την αρνητική παγκόσμια οικονομική κατάσταση , αυξάνονται οι επενδύσεις στα χρηματοπσιτωτικά ιδρύματα της Τουρκίας. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα οι εισροές χρήματος για επενδύσεις απο το εξωτερικό αυξήθηκαν ακατα 25.6%.