O Τουρκικός Τύπος σήμερα

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Η εξωτερική πολιτική κόλλησε» έχει τίτλο η Sözcü και αναφέρει πως οι πολιτικές του Νταβούτογλου παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα. Η τουρκική εφημερίδα αναρωτιέται και γράφει « καταπολεμάμε τη Συρία μαζί με το Ισραήλ το οποίο έχει δολοφονήσει 9 πολίτες μας . Πως συμβαίνει αυτό;»

« Το PKK κάτω από τους καπνούς» έχει ως τίτλο η Akşam και αναφέρει πως η Κουρδική οργάνωση για να βρει οικονομικούς πόρους καλλιεργεί κάνναβη σε διάφορα σημεία της Τουρκίας το οποίο με μεγάλη επιχείρηση κατέστρεψαν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας. «1700 αστυνομικοί, στρατιώτες συμμετείχαν στην επιχείρηση και κατέστρεψαν 250 τόνους κάνναβης» αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

« Μυρίζει Mossad” είναι ο τίτλος της Habertürk η οποία υποστηρίζει πως η επίθεση εναντίον των αξιωματούχων του Άσαντ με μεγάλη πιθανότητα ήταν επιχείρηση των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών σύμφωνα με την εφημερίδα η αντιπολίτευση της Συρίας αναφέρει πως τα δεδομένα από τους δορυφόρους δόθηκαν από το Ισραήλ και τοποθετήθηκαν εκρηκτικές ουσίες στις γλάστρες οι οποίες ήταν τοποθετημένες στην αίθουσα συσκέψεων των αξιωματούχων της Συρίας.

¨ Ο Άσαντ ή θα δραπετεύσει ή θα πεθάνει» είναι ο τίτλος της Taraf η οποία αναφέρει πως « έρχεται η τελευταία στροφή για τον Άσαντ ο οποίος πρέπει να αποφασίσει αν θα φύγει από τη χώρα ή αν θα πεθάνει».