O Τουρκικός Τύπος σήμερα

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Η τραγική μοίρα ενός αξιωματικού» έχει ως τίτλος η εφημερίδα Sözcü και αναφέρει την ιστορία του κυβερνήτη Μουράτ Ερέν ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή του σε σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν. «Κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ταγίπ, φυλακίστηκε 3 μήνες. Απολύθηκε από τον στρατό λόγω των κατηγοριών, δεν έβρισκε δουλειά, πουλούσε στη λαϊκή λαχανικά και πουλούσε κουλούρια για να επιβιώσει. Χωρίσε από τη γυναίκα του και η μάνα του έχει τώρα καρκίνο. Ενώ 6 χρόνια μετά αθωώθηκε από το δικαστήριο. Ποιος θα του επιστρέψει αυτά που έχασε» αναφέρει η είδηση της τουρκικής εφημερίδας.

« Πήρε το μάθημα του» είναι ο τίτλος της Hürriyet και κάνει αναφορά στη λογομαχία που είχε η τουρκικής καταγωγής βουλευτής του κοινοβουλίου του Βελγίου με τον γ.γ Ε.Ε της Κύπρου Ανδρέα Μαυρογιάννη. «Ο κ. Μαυρογιάννης ενώ μιλούσε, η βουλευτής Φατμά Πεχλιβάν του ανέφερε πως ο ίδιος δεν εκπροσωπεί όλο το νησί» γράφει η τουρκική εφημερίδα.


« Γ.Γ. Θρησκευμάτων εσυ μη μιλάς.. σλάβ, παρέβ, σαλόμ» είναι ο τίτλος της Taraf. H οποία αναφέρει πως με αφορμή το Ραμαζάνι η γ.γγ Θρησκευμάτων στο περιοδικό που εκδίδει έβαλε τη λέξη «χαιρετισμούς» σε 4 γλώσσες. Όμως παρέλειψε αυτή τη λέξη στα Αρμένικα, Εβραϊκά και στα Κουρδικά.»! Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως οι υπεύθυνοι του περιοδικού ισχυρίζονται ότι δεν είχαν καταφέρει να βρουν τις λέξεις στο διαδίκτυο και ειρωνικά «γι’αυτό διαβάστε τον τίτλο μας κ. υπεύθυνοι» τονίζει.

« Τζαμί με χώρους VIP είναι ο τίτλος» της Cumhuriyet η οποία αναφέρει ειρωνικά πως ο Ερντογάν εγκαινίασε ένα μεγάλο τζαμί στην Κων/πολη το οποίο μπορεί να φιλοξενεί 10.000 προσκυνητές « Το τζαμί διαθέτει χώρους ακόμη και για VIP προσκεκλημένους» αναφέρει η τουρκική εφημερίδα»