O Τουρκικός Τύπος σήμερα


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Ο πόλεμος στην πύλη μας » είναι ο τίτλος της Güneş που αναφέρει πως το Ισραήλ έχει πάρει απόφαση επιχείρησης στη Δαμασκό για να μην περάσουν στα χέρια της Χεζμπιλάχ τα χημικά όπλα και οι πύραυλοι της Συρίας.


«Ο ΄Ασαντ υποχώρησε εγκαταστάθηκε το PKK» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Vatan η οποία αναφέρει πως «η αντιπολίτευση με τις δυνάμεις της στρίμωξε τον Άσαντ στη Δαμασκό και στη Βόρεια Συρία εγκαταστάθηκε το PKK. H Vatan αναφέρει πως αυτή η κινητικότητα της Κουρδικής οργάνωσης γίνεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

« Το τρελό σχέδιο του Άσαντ» είναι ο τίτλος της Τürkiye. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται σε διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν για το μέλον του ηγέτη της Συρίας και ένα απ’αυτά αναφέρει πως ο Άσαντ θα εγκατασταθεί στη Λατάκεια για να ιδρύσει ένα νέο κράτος»

«Είναι αστείο, ντροπιαστικό, ξένο»; είναι ο τίτλος της Radikal που αναρωτιέται τους λόγους που οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν την απόφαση ονομασίας 19 πάρκων στο Ντιγιαρμπακίρ με κουρδικές ονομασίες. Οι τουρκικές αρχές ζήτησαν την άμεση αλλαγή του ονόματος αυτών των πάρκων και ζήτησαν να δοθούν τουρκικά ονόματα.