O Τουρκικός Τύπος σήμερα

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Η Αλ Κάϊντα είναι στην πύλη μας» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως οι αντιπολιτευόμενοι Στη Συρία οι οποίοι κατέλαβαν το συνοριακό φυλάκιο Μπαμπ Ελ Χάβα, αποκαλούν τον εαυτό τους ως μέλη της Αλ Κάϊντα.

« Ο Ταγίπ πήγε να φτιάξει το φρύδι και έβγαλε το μάτι» είναι ο τίτλος της Sözcü. H τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει πως «μετά το Βόρειο Ιράκ δημιουργείται η Βόρεια Συρία. Το κυβερνών κόμμα AKP άκουσε τις εντολές των ΗΠΑ πίεσε τον Άσαντ. Όμως ο Άσαντ έπαιξε το χαρτί του PKK. Aπέσυρε τις δυνάμεις του από το Βορρά και το PKK πήρε τον έλεγχο της περιοχής».

« Δυο χιλιάδες μέλη του PKK στη Συρία» είναι ο τίτλος της Vatan.H τουρκική εφημερίδα αναφέρει «πως 16 οργανώσεις των Κούρδων κήρυξαν αυτονομία σε 6 περιοχές της Συρίας και όρισαν το PKK ως επίσημη δύναμη αυτοάμυνας και τοποθετήθηκαν 2000 αντάρτες της Κουρδικής οργάνωσης στις περιοχές αυτές.».

« Η 79χρονη μητέρα Σίττι θα παραμείνει στη φυλακή για 20 μήνες» είναι ο τίτλος της Taraf. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως με το τρίτο πακέτο δικαιοσύνης αποφυλακίζονται δεκάδες δολοφόνοι, όμως η 79 χρονη γυναίκα οδηγήθηκε στη φυλακή με την κατηγορία «προπαγάνδας υπερ τρομοκρατικής οργάνωσης και θα παραμείνει στη φυλακή επι 20 μήνες.»