O Τουρκικός Τύπος σήμερα.

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Κύμα Κούρδων στη Συρία» είναι το τίτλος της Cumhuriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως «η πολιτική της Άγκυρας επιτάχυνε το Κουρδικό ζήτημα το οποίο θα βγει απο τον έλεγχο της Τουρκίας» . Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως η αυξηση της παρουσίας των Κούρδων στη Βόρεια Συρία θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.


» Ο μπελάς ήρθε περπατώντας» είναι ο τίτλος της «Sozcu». H τουρκική εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφίες που δείχνουν Κούρδους αντάρτες να περνούν απο το Βόρειο Ιράκ στη Συρία. » Είχαμε τον μπελά του Βορειου Ιράκ τώρα μας παρουσιάστηκε και το πρόβλημα στη Βόρεια Συρία.» αναφέρει η εφημερίδα.

¨Αυξύθηκαν τα δάνεια , μειώθηκαν τα κέρδη» είναι ο τίτλος της τουρκικής οικονομικής εφημερίδας Dunya. Η συγκεκριμένη εφημερίδα αναφέρει πως «λόγω της αύξησης των επιτοκίων οι 500 μεγαλύτερες βιομηχανίες της Τουρκίας παρουσίασαν μείωση της κερδοφορίας τους.»

» Θέλουμε να συμφιλιωθούμε» είναι ο τίτλος της Vatan. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανγιάχου σε τούρκους δημοσιογράφους. » Θέλουμε να διορθώσουμε τις σχέσεις μας, ψάχνουμε τρόπους συμφιλίωσης» φέρεται να δηλώνει ο Νετανιάχου.