O Τουρκικός Τύπος σήμερα

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Στη Βαριοπούλα είχαν βγει εκτός σκοπού» είναι ο τίτλος της Τaraf και αναφέρεται στις δηλώσεις του πρωην αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χιλμί Οζκιόκ ο οποίος ανακρίνεται από την εισαγγελία σχετικά με τη δράση της Εργκενεκόν. «Διαπίστωσα πως στο επικίνδυνο σενάριο είχαν χρησιμοποιηθεί και πολιτικά ονόματα και αυτό ξεπερνούσε κάθε όριο» φέρεται να δηλώνει ο Οζκιόκ.
 

«Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας» είναι ο τίτλος της Radikal σχετικά με την ανάκριση του Οζκιόκ. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα τώρα ανακαλύπτεται ο τρόπος δράσης του τουρκικού στρατού και γράφει «οι σχέσεις στατού-πολιτικής άρχισε να αποκαλύπτεται όχι τοσο από τις έρευνες για την Εργενεκόν αλλά από τις αποκαλύψεις του Οζκιόκ»
 

«Στο θέμα Σεμντίνλι δεν γίνεται πολιτική διαμάχη» είναι ο τίτλος της Akşam η οποία φιλοξενεί δηλώσεις του ηγέτη του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί. «Το PKK έχει ως στόχο της προσπάθειες ανάκτησης εδαφών πρέπει να στηρίξουμε την κυβέρνηση. Σε αντίθετη περίπτωση το τέλος μας θα είναι σαν το Ιράκ και τη Συρία» δηλώνει ο Μπαχτσελί.