O Τουρκικός Τύπος σήμερα

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Εκείνοι πια είναι συνταξιούχοι πραξικοπηματίες» είναι ο τίτλος της Taraf η οποία κάνει αναφορά στο θέμα της συνταξιοδότησης των 40 στρατηγών και ναυάρχων που κατηγορούνταν για συμμετοχή στο σχέδιο «Βαριοπούλα» και στην οργάνωση Εργκενεκόν. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως στόχος ήταν η συνταξιοδότηση 23 στρατηγών και ναυάρχων , «όμως ο τούρκος πρόεδρος Αμντουλάχ Γκιούλ επέμεινε και συνταξιοδοτήθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι» γράφει η Taraf.

“Oι κρατούμενοι αρχηγοί πήραν σύνταξη» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet η οποία κάνει αναφορά στο ίδιο θέμα. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως συνταξιοδοτήθηκε και ο αρχηγός της B’ Moίρας της Αεροπορίας στο Ντιγιαρμπακίρ Bεγσί Αγάρ, ο οποίος είχε την ευθύνη και του τουρκικού RF-4 που καταρρίφθηκε από τη Συρία αλλά και τον βομβαρδισμό 34 Κούρδων αμάχων τον Δεκέμβριο του 2011.

“Aυτό είναι το Σεμντίνλι» είναι ο τίτλος της Radikal. H τουρκική εφημερίδα πραγματοποίησε δημοσιογραφική αποστολή στην περιοχή όπου γίνονται μάχες ανάμεσα στους αντάρτες του PKK και τον τουρκικό στρατό. « 12 ημέρες μαχών και δεν έχουν τελειώσει. Παντού ίχνη νακών που έχουν εκραγεί και σφαίρες πεταμένες. Το καμένο φορτηγό δείχνει το τι επικρατεί» αναφέρει η Radikal.

«Άσε τη Συρία κοίτα το Σεμντίνλι» είναι ο B’ τίτλος της Sözcü η οποία αναφέρει πως επι 14 ημέρες ο τουρκικός στρατός προσπαθεί να αναχαιτίσει την επίθεση των ανταρτών του PKK που θέλουν να καταλάβουν την πόλη. «Η κυβέρνηση ξέρει να ασχολείται με τη Συρία, αλλά σιωπά σε όσα συμβαίνουν στο Σεμντίνλι»γράφει η τουρκική εφημερίδα.