O Τουρκικός Τύπος σήμερα

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Μόνο το Ιράν μας έλειπε» είναι ο τίτλος της Ηürriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στην επιδείνωση των σχέσεων Ιράν-Τουρκίας λόγω της ανακοίνωσης του αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν Φιρουζαμπαντί ο οποίος δήλωσε πως « μετα τη Συρία σειρά θα έχει η Τουρκία». «Ο Αχμέτ Νταβούτογλου» γράφει η εφημερίδα « αμέσως εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της Άγκυρας» στη συνάντηση του με τον Ιρανό ομόλογο του Σαλιχί»

«Επιστρέψαμε στη δεκαετία του 90» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet. Η εφημερίδα αναφέρεται στο θέμα των επιθέσεων του PKK και γράφει πως « παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας πάει καλά μέσα στο 2012 σκοτώθηκαν 90 στρατιώτες μας, και κρατήθηκαν όμηροι 227 άνθρωποι. Δημιουργήθηκαν περιοχές χωρίς πρόσβαση».

« Ο Ταγίπ λέει άλλα οι αριθμοί δείχνουν άλλα» είναι ο τίτλος της Sözcü. H εφημερίδα αναφέρει πως από την ημέρα που ο τούρκος πρωθυπουργός έχει έρθει στην εξουσία έχουν σκοτωθεί 1163 τούρκοι στρατιώτες και τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται με δραματικούς ρυθμούς.