O Τουρκικός Τύπος σήμερα

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Με τίτλο « το RF-4 χτυπήθηκε εντός του εναέριου χώρου της Συρίας» η εφημερίδα αναφέρει πως και η βάση του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη και η βρετανική αεροπορική βάση στην Κύπρο με τα δεδομένα των ραντάρ τους αναφέρουν πως το τουρκικό αεροσκάφος χτυπήθηκε όταν ήταν εντός του εναέριου χώρου της Δαμασκού την στιγμή που πλησίαζε τα σύνορα. Η Τaraf αναφέρει πως δυτικοί διπλωμάτες τονίζουν πως «η κατάρριψη του αεροσκάφους χωρίς προειδοποίηση ήταν λάθος, όμως ήταν λάθος και του Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίο είχε δηλώσει πως το RF-4 είχε καταρριφθεί στον διεθνή εναέριο χώρο.»

« Οι υποστηρικτές του Τζιχάντ είναι δίπλα μας» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet που φιλοξενεί δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών του Ιράν Αλί Ακμπάρ Σαλιχί. Ο Ιράνός Υπ.Εξ δηλώνει πως « σε περίπτωση που δημιυργηθεί κενό εξουσίας στη Συρία θα κερδίσουν έδαφος οι ακραίες δυνάμεις. Δείτε ο Αφγανιστάν. Τώρα δίπλα στην Ευρώπη δημιουργείται αυτός ο κίνδυνος”.

“Oι ξένες επενδύσεις έρχονται με το τρένο» είναι ο τίτλος της οικονομικής εφημερίδας Dünya. H εφημερίδα αναφέρει πως ο νόμος που θα επιτρέπει την δραστηριοποίηση ιδιωτών στο σιδηρόδρομο θα είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του έτους. Ηδη δεκάδες εταιρείες έχουν αποταθεί για την αφορά γραμμών και βαγονιών.