Ο Τούρκικος τύπος για την κόντρα Ερτογάν – Τουρκοκυπρίων!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
 
« Σαν τον Ντενκτάς» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Τaraf στο σημερινό πρωτοσέλιδο της που παρομοιάζει τον Ερντογάν με το καθεστώς του πρωην προέδρου του «ψευδοκράτους» Ραούφ Ντενκτάς. Η ίδια εφημερίδα τονίζει ότι ο Ερντογάν ζήτησε να ληφθούν μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοιες διαδηλώσεις. Σε κύριο άρθρο της, η εφημερίδα με ειρωνικό τρόπο αναφέρει «η θα αγαπάς τον Ερντογάν η θα φύγεις από το νησί»!

Η Μilliyet με πρωτοσέλιδο τίτλο «κάνε αυτό που πρέπει» κάνει αναφορά στις δηλώσεις του Ερντογάν κατά των τουρκοκυπρίων και γράφει πως ο τούρκος πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον πρόεδρο του «ψευδοκράτους» Ντερβίς Έρογλου για να παραπεμφθούν σε δίκη όσοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις και φώναζαν συνθήματα κατά της Τουρκίας.
Η Αkşam έχει τίτλο «τι είσαι εσυ βρε νησί μου» και τονίζει ότι ο Ερντογάν έκανε επίδειξη δύναμης μια ημέρα πριν της σημερινές διαδηλώσεις, ζητώντας την λήψη μέτρων για να μην επαναληφθούν παρόμοιες αντιδράσεις.
Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκου Κόμματος της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε τον τούρκο πρωθυπουργό για τις αντιδράσεις του και αναρωτήθηκε « πως θα καταφέρει να ξαναπάει στο νησί;»