Ο Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε τον Ερντογάν στο σπίτι του όπου αναρρώνει.

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

 

Ο Τζο Μπάιντεν ο οποίος συνεχίζει την επίσημη επίσκεψη του στην Τουρκία , δεν έχασε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρά την πρόσφατη περιπέτεια υγείας του τούρκου πρωθυπουργού.

  Ο αμερικανός αντιπρόεδρος επισκέφθηκε τον Ερντογάν στο σπίτι του στην περιοχή Κισίκλι στην ανατολική όχθη της Κωνσταντινούπολης. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.

  Η συνάντηση των δυο ανδρών είχε διάρκεια περίπου δυο ωρών και σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν τα θέματα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και κυρίως το θέμα της Συρίας.

   Η φωτογραφία από τη συνάντηση Μπαίντεν-Ερντογάν, είχε αξία για τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης καθώς πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση του τούρκου πρωθυπουργού μετά την εγχείρηση που έκανε στο έντερο του.

    Ο Μπάιντεν υποστήριξε πως σε περίπου 10 χρόνια η Τουρκία θα είναι μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και τόνισε πως έχει εντυπωσιαστεί με τον τριπλασιασμό του κατά κεφαλήν εθνικού εισοδήματος μέσα σε 8 χρόνια.