«Ο Χριστόφιας να ΄ρθει για ψάρι στη Κωνσταντινούπολη,του ΄κανω τα εισητήρια»!Ο…γνωστός Μπαγίς

»Μόνο για ψάρι  μπορεί να έρθει στην Κωνσταντινούπολη ο Χριστόφιας». Αυτό είναι το νόημα της προκλητικής – και αλαζονικής – δήλωσης του Τουρκου Υπουργού για την ΕΕ κ. Εγκεμέν Μπαγίς αφού  δεν παρέλειψε να φανεί και κουβαρντάς αναφέροντας ότι θα …κάνει και τα εισητήρια!
 Η Zaman γράφει ότι ο Υπουργός ΕΕ κ. Μπαγίς  αναφέρθηκε στις σχέσεις με τον «Ελληνοκυπριακό  τομέα» – έτσι αναφέρει την Κυπριακή Δημοκρατία – ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της  ΕΕ και, απαντώντας στο ερώτημα «Τι θα πείτε στην περίπτωση που ο »Ελληνοκύπριος  ηγέτης» θελήσει να έρθει στην Τουρκία», είπε προκλητικά και με την γνωστή αλλαζονία του:
 
« Να ορίσει. Ο ίδιος μπορεί να έρθει, να φάει ένα ψάρι στην Κωνσταντινούπολη και να επιστρέψει. Αν όμως θελήσει να έρθει επίσημα θα πρέπει να έρθει μαζί με τον Ερογλου. Αν αποφασίσουν κάτι τέτοιο, μπορούμε να τους πληρώσουμε τα εισιτήρια λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουν. Ηδη η »ΤΔΒΚ», στην περίπτωση που οι Ελληνοκύπριοι συμπεριφερθούν εποικοδομητικά, είναι έτοιμη να αναλάβει ένα μέρος από τις 700 Συνόδους που απαιτεί η Προεδρία , εφόσον αποφεύγουν τα έξοδα λόγω της κρίσης που αντιμετωπίζουν».
 
 
Η εφημερίδα έχει τίτλο « Ο Μπαγίς είπε : Αιτία των δυσκολιών για την θεώρηση είναι οι εφαρμογές του καθεστώτος 12ης Σεπτεμβρίου» όπου αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Μπαγ’ις  είπε ότι η έναρξη των συνομιλιών για την απαλλαγή θεώρησης και η θετική ημερήσια διάταξη που έχει σαν στόχο την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων που σταμάτησαν, είναι δύο άκρως σημαντικές εξελίξεις. Ο κ. Μπαγίς είπε : «Αιτία της εφαρμογής θεώρησης από την ΕΕ σε μας, που είναι ένα θέμα που μας ενοχλεί, είναι το πραξικόπημα της 12ης Σεπτεμβρίου.» Ο κ. Μπαγίς , ο οποίος είπε ότι η κατάργηση της θεώρησης μπορεί να πάρει 3-4 χρόνια, επεσήμανε πως το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης, στο οποίο λαμβάνουν μέρος και οι Ελληνοκυπριων , έδωσε αρμοδιότητα στην Επιτροπή για την συζήτηση της απαλλαγής θεώρησης , είναι μια άκρως σημαντική εξέλιξη. Ακόμα είπε πως και η «θετική ατζέντα» αποτελεί ένα ιστορικό βήμα.