Ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών στη Χάλκη

Eπίσκεψη στην (κλειστή) Θεολογική Σχολή της Χάλκης στην Κωνσταντινούπολη   θα κάνει αύριο  Κυριακή,ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Φιλ Γκόρντον που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη σε Ελλάδα και Τουρκία. Η »λεπτομέρεια» είναι ότι η αντικειμενικά  μεγάλης σημασίας αυτή  επίσκεψη από αρκετές εφημερίδες της Τουρκίας  προβάλλεται ως »συμβολική και η αναμενόμενη»…

Η εφημερίδα HURRIYET παραδέχεται  ότι  η κυβέρνηση των ΗΠΑ  κάνει καινούργια βήματα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.  Την Κυριακή, αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο υφυπουργός εξωτερικών,κ. Φιλ Γκόρντον,  έρχεται στην Κωνσταντινούπολη  και θα κάνει  «συμβολική επίσκεψη» στη Σχολή.
Γράφει ακόμα ότι ο κ. Γκόρντον  έρχεται στην Πολη μετά από επαφές που είχε στην Αθήνα, ότι δεν θα πάει στην Άγκυρα και ότι στην Κων/πολη θα επισκεφθεί τη Χάλκη και θα παρακαθίσει σε δείπνο Ραμαζανιού.
Η εφημερίδα τονίζει – το αυτονόητο δηλαδή – ότι η επίσκεψη στη Χάλκη είναι ένα μήνυμα προς την τουρκική κυβέρνηση.  Σκοπός της είναι να  τονιστεί η σημασία που οι ΗΠΑ δίνουν στο άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.