«Ο έλεγχος του Ερντογάν στον τουρκικό στρατό»- Τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου

Οι αλλαγές στη σύνθεση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου Κρίσεων με τον Ερντογάν να είναι ο μόνος που προεδρεύει για πρώτη φορά απο την ίδρυση του Συμβουλίου το 1972 είναι απο τα βασικά θέματα  στον τουρκικού Τύπο σήμερα.

«Νέα τάξη στο τραπέζι συσκέψεων» είναι ο τίτλος της εφημερίδα Hürriyet που τονίζει πως με την έλλειψη των 5 στρατηγών λόγω παραιτήσεων κια συλλήψεων υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στη σύνθεση της συνεδρίασης . Η τουρκική εφημερίδα τονίζει πως η παρουσία του Ερντογάν ως μοναδικού προέδρου «έστειλε το μήνυμα σε όλους πως ο ίδιος θα είναι αυτός που ελέγχει και το στρατό όπως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης».

 

«Στο τραπέζι δεν υπάρχει πια ο συνέταιρος» είναι ο τίτλος της Sabah που γράφει πως ο Ερντογάν με την παρουσία του στην προεδρική καρέκλα «έκανε μια επανάσταση καθώς απο εδω και πέρα θα είναι αυτός που θα προεδρεύει στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, χωρίς να κάθεται δίπλα του ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Μέσα σε ένα χρόνι άλλαξαν πολλά» είναι ο τίτλος της Posta που τονίζει πως το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο » συνεδρίασε χωρίς τον Αρχηγό των ενόπλων Δυνάμεων. Ο Ερτνογάν ήταν ο μόνος πρόεδρος όπως στο Υπουργικό Συμβούλιο κι αυτό δίνει το μήνυμα του ελέγχου της πολιτικής εξουσίας στη στρατιωτική.»