Ο τουρκικός Στρατός στα χέρια του Ερντογάν. Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, στο γραφείο του Πρωθυπουργού

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Το Γενικό Επιτελείο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάεμων θα γίνει υπηρεσία που θα έχει οργανική σχέση με το Γραφείο του τούρκου Πρωθυπουργού.
Αυτό ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να κάνει ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μπόζνταγ. «Σήμερα το Γενικό Επιτελείο δεν έχει οργανική σχέση ούτε με τον πρωθυπουργός αλλά ούτε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Απλά είναι «υπεύθυνος» απέναντι στον πρωθυπουργό. Εκεί που δεν υπάρχει οργανική σχέση , πόση υπευθυνότητα υπάρχει. Αυτό είναι ντροπή για τη δημοκρατία» δήλωσε ο Μπόζνταγ και έδωσε τα σημάδια της αλλαγής αυτής της κατάστασης από την κυβέρνηση Ερντογάν, με το νέο Σύνταγμα που σχεδιάζει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή

Ο τούρκος αντιπρόεδρος επίσης τόνισε πως πρέπει να καταργηθεί η στρατιωτική δικαιοσύνη και να παραμείνει για θέματα μόνο που αφορούν τα εσωτερικά θέματα των ενόπλων δυνάμεων. « Αν το κράτος είναι ένα και η δικαιοσύνη είναι μια. Δεν μπορούν να υπάρχουν περισσότερες. Όταν η δικαιοσύνη είναι μία αυτό δείχνει πως και το κράτος είναι ένα και μοναδικό» δήλωσε ο Μπόζνταγ.