Ο τουρκικός Τύπος σήμερα

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Νέα τάξη στο Βόσπορο» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδα Hürriyet και αναφέρεται στην άρση κάποιων οικοδομικών περιορισμών που υπήρχαν σε όσα κτίρια βρισκονταν κοντά στο Βόσπορο. Σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθεό ο δήμος Κων/πολης θα αρθεί ο περιορισμός ύψους 9.5 μέτρων για ακάλυπτους χώρους , θα αυξηθεί στα 11 μέτρα ένα γεγονός που θα βοηθήσει τα ξενοδοχεία που χρειάζονται χώρους για την τοποθέτηση κλιματιστικών και πολλών ασανσέρ.

«Ράγισε το παλάτι» είναι ο τίτλος της Radikal η οποία αποκαλύπτει πως το νέο ξενοδοχείο το οποίο κατασκευάζεται ακριβώς δίπλα απο το ξενοδοχείο Nτολμάμπαχτσε στο Βόσπορο, έχει προκαλέσει σοβαρές ρωγμές  στο παλάτι. Η μετατροπή της καπναποθήκης σε ξενοδοχείο δεν ήταν καλή ιδέα καθώς τα έργα κατασκευής προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο ιστορικό Οθωμανικό παλάτι.


Η εφημερίδα Γκιουνές έχει τίτλο » βασικό μισθό στους φαντάρους» και τονίζει πως το Κόμμα Εθνικισιτικής Δράσης έφερε πρόταση νόμου στη Βουλή για βασικό μισθό σε όσους υπηρετούν στον τουρκικό στρατό. Η πρόταση αυτή έρχεται αμέσως μετά το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Ερντογάν για εξαγορά στρατιωτικής θητεία έναντι 17.000 Ευρώ σε όσους είναι άνω των 30 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Επίθεση στον Ερντογάν για τη συγνώμη

Γιατί ο Γκιούλ επιτίθεται στην Ε.Ε στο θέμα της προεδρίας της Κύπρου; Φοβάται την de facto αναγνωριση