Οι Κούρδοι επιτέθηκαν σε Τούρκο υπουργό! ΒΙΝΤΕΟ

Οργισμένοι κατοικοι της επαρχίας Χακαρί στην νοτιοανατολική Τουρκία επιτέθηκαν στον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη εφημερίδα Ζαμάν, ο κ. Σαχίν πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Χακαρί και συνομιλούσε με καταστηματάρχες στην οδό Τζουμχουριέτ, όταν δέχθηκε επίθεση από ομάδα πολιτών, που φώναζαν συνθήματα υπέρ των Κούρδων ανταρτών του PKK.Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν πέτρες προς τον υπουργός, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσουν. Οι αστυνομικοί φρουροί του έκαναν χρήση χημικών για να τον προστατέψουν, άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα ενώ έριξαν και σπρέι πιπεριού για να διαλύσουν το πλήθος.

Στη συνέχεια τον φυγάδευσαν σε μια καφετέρια της περιοχής όπου μετά από ώρα και αφού ηρέμησαν κάπως τα πράγματα, ο Τούρκος υπουργός κατάφερε να φύγει.
Σύμφωνα με άλλη, παρόμοια ωστόσο εκδοχή, ο υπουργός δεχθηκε επίθεση όταν αποφάσισε να »συναναστραφεί» με το λαό και να μιλήσει με τους κατοίκους κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού δείπνου μετά τη δύση του ηλίου. Τότε εντοπίστηκε από ομάδα επιθετικά διακείμενων κατοίκων της πόλης, οι οποίοι άρχισαν να πετούν πέτρες στον υπουργό και τη συνοδεία του. Οι προσωπικοί φρουροί χρειάστηκε περίπου μισή ώρα να κρατήσουν άμυνα στο καφέ, όπου δέχθηκε την επίθεση ο υπουργός, τον οποίον εν συνεχεία απομάκρυναν καταφεύγοντας στο γραφείο του Κυβερνήτη.
Στην περιοχή επικρατεί μεγάλη ένταση με τους Κούρδους έχουν εκ νέου αναλάβει δράση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το PKK ελέγχει το «παιχνίδι» στη ν.α Τουρκία.Τι δείχνει η απαγωγή του Τούρκου βουλευτή

Γκιουλ: «Δεν είμαστε αλλεργικοί με τους Κούρδους»

«Ερντογάν μάθε ιστορία». Σφοδρή κριτική για τις ανοησίες περί Ολυμπιακών Αγώνων