Οι Τούρκοι μειώνουν τις σκοπιές στα στρατόπεδα τους, με τον…”αυτόματο φανταρο”

Οι Τούρκοι μειώνουν τις σκοπιές στα στρατόπεδα τους, με τον…”αυτόματο φανταρο”

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
 

Ένα σύστημα που θα βάλει τέλος στις σκοπιές στον τουρκικό στρατό ανέπτυξαν οι γείτονες μας.

Το σύστημα NOBETÇİ είναι το αυτοματοποιημένο σύστημα σκοπιάς το οποίο δεν χρειάζεται να υπάρχει κανένας φαντάρος στη θέση του. Το συγκεκριμένο συστημα αποτελείται απο ένα όπλο AK47, ένα πολυβόλο 7,62 mm , μια θερμική κάμερα νυχτερινής οράσεως. Ολο το σύστημα λειτουργεί με τηλεχειριστήριο από το κέντρο ελέγχου κάθε στρατοπέδου και ο κάθε χειριστής μπορεί να παρακολουθεί πολλές θέσεις σκοπιάς. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές ιδανική χρήση προβλέπει ο κάθε χειριστής απο το κέντρο ελέγχου να ελέγχει 6 θέσεις.
Το σύστημα NÖBETÇİ έχει αναπτυχθεί απο την εταιρεία ” Yüksel Savunma Sistemleri. H κάμερα του συστήματος περιστρέφεται 350 μοίρες. Ο χειριστής μπορεί να παρακολουθεί όλες τις κινήσεις γύρω από το σημείο με μια απλή κίνηση.
Το σύστημα βοηθά το στρατό από πολλές απόψεις. Μειώνει τον αριθμό των στρατιωτών για τις σκοπιές, αυξάνει την ασφάλεια και προστατεύει τους στρατιώτες από τις κλιματικές συνθήκες όπως το κρύο η την υπερβολική ζέστη.

Το “Nöbetçiθα τοποθετηθεί σε πολλά στρατόπεδα και φυλάκια στην Νοτιοανατολική Τουρκία όπου γίνονται πολλές επιθέσεις από τους Κούρδους αντάρτες.
Ο “αυτόματος φαντάρος” όπως το αποκαλούν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, έχει πολλά εφεδρικά συστήματα και σε περίπτωση που το όπλο κολλήσει ο χειριστής πατώντας ενα μονο κουμπί να χειριστεί το πολυβόλο ή αντίστροφα.
 
 
 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισραήλ - Τουρκία - Ελλάδα
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελλάδα – Ισραήλ: Ο «άγνωστος Χ» στην εξίσωση της Τουρκίας – Πώς η στρατηγική συμμαχία αλλάζει τις ισορροπίες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Η πλέον σημαντική διάσταση της ελληνοϊσραηλινής στρατιωτικής συνεργασίας αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών