Οι Τούρκοι παραλάμβαναν πυρομαχικά με…αναμμένους αναπτήρες!

Σε ατύχημα οφείλεται η μεγάλη έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στο Αφιονκαραχισάρ - που κόστισε την ζωή σε 25 στρατιώτες-  καταλήγει ο τουρκικός τύπος με βάσει τα δικά τους ρεπορτάζ.

Η Sabah κάνει λόγο για βαριά αμέλεια κατά την διαδικασία καταμέτρησης της νέας παραλαβής πυρομαχικών καθώς αυτή γινόταν βράδυ υπό το φως αναπτήρων και προβολέων αυτοκινήτων!. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι στρατιώτες βιάζονταν να τελειώσουν την παραλαβή επειδή είχε προγραμματιστεί επιθεώρηση και για αυτόν τον λόγο αγνόησαν βασικά μέτρα ασφαλείας.

 Η Cumhuriyet υπογραμμίζει επίσης ότι ο κυβερνήτης του Αφιονκαραχισάρ, κ. Ιρφάν Μπαλκάνογλου έκανε λόγο για ατύχημα αποκλείοντας το ενδεχόμενο σαμποτάζ ή τρομοκρατικής ενέργειας , ενώ ο τούρκος Υπουργός Υδάτινων Πόρων και Δασικού Περιβάλλοντος κ. Βεϊσέλ Ερογλου δήλωσε ότι η έκρηξη προήλθε από ατύχημα πυροδότησης χειροβομβίδας κατά την διαδικασία καταμέτρησης. 

Το Γενικό Επιτελείο σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι είναι άγνωστα τα αίτια της έκρηξης. 

Nα σημειωθεί ότι  αντίθετα , όπως έγραψε ήδη το OnAlert , o πρώην στρατηγός Χαλντούν Σολμάζτουρκ μιλά ξεκάθαρα για δολιοφθορά και τονίζει « δεν υπάρχει περίπτωση ατυχήματος. Τέτοιες εργασίες δεν γίνονται στα οπλοστάσια τη νύχτα. Ούτε μαζεύονται εκεί 25 στρατιώτες. Επίσης οι χειροβομβίδες φυλάσσονται σε ειδικά κουτιά. Δεν μπορεί να υπάρχει έκρηξη. Δεν μπορούμε να πούμε πως δεν είναι έργο του PKK. Iσως να είναι ένα έργο ενός στρατιώτη που ήταν μέλος του PKK” αναφέρει ο ίδιος.