Οι Τούρκοι πολίτες λένε όχι σε επέμβαση στη Συρία

Η πλειοψηφία των Τούρκων τάσσεται εναντίον μιας στρατιωτικής επέμβασης της χώρας στη Συρία, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.
   Συνολικά το 57% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι εναντιώνεται σε μια στρατιωτική επέμβαση στη γειτονική Συρία, έναντι ενός 11,7% που δηλώνει υπέρ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών και Εξωτερικής Πολιτικής.
   Μεταξύ αυτών που αντιτίθενται σε μια επέμβαση, το 41,1% πιστεύει ότι η Τουρκία δεν πρέπει να αναμειχθεί στη συριακή κρίση με κανένα τρόπο, ενώ το 15,9% δηλώνει ικανοποιημένο από τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία έχει καταδικάσει το συριακό καθεστώς.
   Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 5 Μαΐου ως τις 5 Ιουνίου σε δείγμα 1.500 ανθρώπων.
   Η τουρκική κυβέρνηση, παλαιός πολιτικός και οικονομικός σύμμαχος της Δαμασκού, διέκοψε τις σχέσεις της με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ για να διαμαρτυρηθεί για την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης στη χώρα.
   Η Τουρκία, που έχει κοινά σύνορα μήκους περισσοτέρων από 900 χιλιομέτρων με τη Συρία, έχει δεχθεί στο έδαφός της μέχρι στιγμής 30.800 σύρους πρόσφυγες.