Όλοι «χαϊδεύουν» τη Τουρκία για το θέμα της Συρίας

 Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο Παρασκευή επίσκεψη στην Τουρκία για να μιλήσει με τους τούρκους αξιωματούχους για τη συριακή κρίση και τα περιφερειακά ζητήματα, μετέδωσε  το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

   

Ο Ζιπέ θα έχει συνομιλίες  στην Κωνσταντινούπολη με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά θα μεταβεί στην Άγκυρα όπου θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου και θα γίνει δεκτός από τον αρχηγό του κράτους Αμπντουλάχ Γκιουλ, διευκρίνισε το πρακτορείο.

   

Στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται η Συρία, οι εξελίξεις στις αραβικές χώρες, το Ιράν, η υποψηφιότητα της Άγκυρας για ένταξη στην ΕΕ και ο κοινός τουρκογαλλικός αγώνας εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), υπογραμμίζει το πρακτορείο.

   

Η Τουρκία και η Γαλλία υπέγραψαν στης αρχές Οκτωβρίου μια μεγάλη συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, που έχει κυρίως στόχο τον αγώνα εναντίον των μελών του ανταρτικού κουρδικού κινήματος, οι οποίοι έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους εναντίον των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.