Όταν ο Ερντογάν,»βγάζει» γλώσσα στον Ομπάμα!Έτσι λέει τουλάχιστον

Σε διαπληκτισμό μεταξύ του Τούρκου Πρωθυπουργού και του Αμερικανού Προέδρου αναφέρθηκε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου μιλώντας στους Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, στο χώρο συγκέντρωσης Κιζιλτζαχανάμ του κόμματος, έξω από την Αγκυρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα »Μιλιέτ», ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι η Τουρκία είναι μια σημαντική δύναμη και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι τους τελευταίους 9 μήνες ο Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 11 φορές.
Σε μια από τις τηλεφωνικές συνομιλίες τους πριν από τη σύνοδο των G20 στον Καναδά, είπε ότι Τούρκος ΥΠΕΞ, ο Αμερικανός Πρόεδρος επικρίνοντας τη στάση της Αγκυρας στο θέμα του Ιράν, είπε στον Τούρκο Πρωθυπουργό: »Προστατεύετε το Ιράν» για να απαντήσει ο Ερντογάν: »Και εσείς κάνετε το δικηγόρο του Ισραήλ».
Παρόλα αυτά ο κ. Νταβούτογλου είπε στους Βουλευτές του ΑΚΡ ότι οι σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ αυξάνονται κάθε μέρα και η Ουάσινγκτον δίδει πλέον μεγάλη σημασία στην Αγκυρα. Παλαιότερα, είπε, »η Αμερική είχε στο ίδιο επίπεδο τις σχέσεις με την Τουρκία και την Ελλάδα. Υπουργοί των ΗΠΑ πρώτα πήγαιναν στην Ελλάδα και μετά ερχόταν στην Τουρκία. Ομως ο Ομπάμα ήρθε στην Τουρκία και από την Ελλάδα δεν πέρασε καν. Τους τελευταίους 9 μήνες ο Ομπάμα τηλεφώνησε στον Ερντογάν 11 φορές».