Πως είδαν και σχολίασαν οι Τούρκοι τη παραίτηση του Α/ΓΕΣ Κ.Ζιαζιά

Ευρεία δημοσιότητα δίνει ο τουρκικός Τύπος στην παραίτηση του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστρατήγου Κ. Ζιαζιά, και τις καταγγελίες του περί  καταλόγου προαγωγών που επιχείρησε να του δώσει  η κυβέρνηση. 

Η HURRIYET  για το θέμα καταχωρεί ανταπόκριση  με τίτλο , «Ο Έλληνας Διοικητής που δεν του άρεσε ο κατάλογος προαγωγών παραιτήθηκε».  Ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει ότι η Ελλάδα που αντιμετωπίζει οικονομική κρίση, τώρα αποτελεί σκηνή έντασης μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών.  Ο στρατηγός Ζιαζιάς παραιτήθηκε  για τον κατάλογο προαγωγών και αποστρατεύσεων  που του έδωσε η πολιτική πλευρά και τα όσα συνεβήκαν χτες στο ελληνικό Πεντάγωνο χαρακτηρίστηκαν «μίνι πραξικόπημα», επισημαίνει η ανταπόκριση.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και  ανταπόκριση για την  SABAH με τίτλο, «Ο κατάλογος προαγωγών οδήγησε  τον Έλληνα Διοικητή σε παραίτηση».  Προσθέτει ότι στη θέση του στρατηγού Ζιαζιά τοποθετήθηκε ο αντιστράτηγος Κ. Γκίνης.

Η VATAN γράφει σχετικά με το θέμα  με τίτλο, «Σεισμός παραίτησης στο ελληνικό στράτευμα».   Τονίζεται ότι ο κατάλογος προαγωγών της κυβέρνησης προκάλεσε κρίση.

Η AKSAM γράφει για το θέμα  με τίτλο, «Σοκ παραίτησης στο ελληνικό στράτευμα».

Η RADIKAL  αναφέρεται στο θέμα σε εσωτερική σελίδα και με τίτλο, «Σεισμός παραίτησης στο ελληνικό στράτευμα».

Τέλος , η  TARAF κάνει σύντομη αναφορά στο θέμα με τίτλο, «Αναστατώθηκε ο στρατός στην Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρέδωσε ο Α/ΓΕΣ Κ.Ζιαζιάς,αλλά τη παράσταση …έκλεψε η απούσα πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ!

 Ο αντιστράτηγος Κ.Γκίνης να μην είναι «ο Α/ΓΕΣ του Καράμπελα»,όπως ο Ζιαζιάς «του Μπεγλίτη»


O αρχαίος μαίανδρος και η σβάστικα.Αλήθειες,ψέμματα και εκμετάλλευση