«Πουλήστε τα νησιά σας στους Τούρκους» δηλώνει ο πρόεδρος του εμπ. επιμελητηρίου της Αυστρίας

  

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

   Πανηγυρίζουν οι γείτονες μας με τις προκλητικές δηλώσεις  του προέδρου του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αυστρίας Κρίστοφ Λάιτλ, που προτείνει « η Ελλάδα να πουλήσει μερικά απο τα απομακρυσμένα ακατοίκητα νησιά της στην Τουρκία!

   Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Zaman που έχει τίτλο « για περίεργη πρόταση από την Αυστρία-προτείνει στην Ελλάδα να πουλήσει νησιά στην Τουρκία», αναφέρεται στις δηλώσεις του Λάιτλ στο περιοδικό Profil που προτείνει στην Ελλάδα να πουλήσει κάποια νησιά και δηλώνει  « αν δείτε το χάρτη η Τουρκία θα μπορούσε να ενδιαφερθεί σε κάποια κοντινά και ακατοίκητα νησιά.  Και δεν μιλώ για ιδιώτες αλλα για το τουρκικό κράτος. Έτσι η Ελλάδα θα μπορούσε να δείξει με συμβολικό τρόπο πως μπορεί να δώσει ένα μέρος της κυριαρχίας της». Στις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου αν αυτές τις δηλώσεις τις λέει στα σοβαρά ο Λάιτλ τόνισε πως γνωρίζει καλά το τι δηλώνει και συνέχισε « η Ελλάδα παραχωρώντας μέρος της κυριαρχίας της θα μπορούσε να δείξει την ευχαρίστηση της…..  Με μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να λυθεί και το Κυπριακό. Η παραίτηση από μέρος της κυριαρχίας θα ήταν ένα δείγμα ευγνωμοσύνης για τη βοήθεια.» δηλώνει ο προκλητικός Αυστριακός.

  Ο Λάιτλ υποστηρίζει πως με την κίνηση αυτή η Αθήνα θα καταφέρει να έχει οφέλη και τονίζει πως η πρόταση πρέπει να έρθει από την ίδια την Ελλάδα!

 « Αυτή η πρόταση τρέλανε τους γείτονες» είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας της Vatan που κάνει εκτενή αναφορά στις δηλώσεις του Αυστριακού.