Πρόκληση Τούρκων ανοιχτά της Κύπρου.Έκαναν παράνομα άσκηση.

Αγνοώντας την άρνηση της Λευκωσίας τουρκικά πλοία και αεροσκάφη έκαναν επί δύο ώρες ασκήσεις νότια της Κύπρου.

παραβιάσεις

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι λεονταρισμοί Ερντογάν συνεχίζονται! Μετά από το νέο αμερικανικό χαστούκι χθες στη Νέα Υόρκη η εκνευρισμένη Αγκυρα προχώρησε σε μία ακόμη πρόκληση.

Εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία ενημέρωνε ότι θα έκανε αεροναυτική άσκηση νότια της Κύπρου και εντός του  FIR Λευκωσίας. Η ΝΟΤΑΜ απορρίφθηκε αλλά η Άγκυρα αγνοώντας κάθε έννοια νομιμότητας ,εστειλε μια κορβέτα,μία φρεγάτα και οκτώ F-16 στη περιοχή.

Επί δύο ώρες εκτελούσαν ασκήσεις και μετά αποχώρησαν. Πόσο κοντά έφθασαν στην εξέδρα της Noble Energy; 50 ναυτικά μίλια! Δεν τόλμησαν να κάνουν τίποτα παραπάνω. Γι΄ αυτό και μιλάμε για λεονταρισμούς.

Χθες στη Νέα Υόρκη ο Τούρκος ΥΠΕΞ πήρε το μήνυμα από τη Χίλαρι Κλίντον και ήταν απογοητευτικό:”Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου στις έρευνες”,επανέλαβε ορθά,κοφτά η αμερικανίδα ΥΠΕΞ.

Μετά απ΄ αυτό είχαμε τη σπασμωδική αντίδραση της Άγκυρας με την αεροναυτική συνεργασία νότια της Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΤΟ “ΑΦΕΝΤΙΚΟ” ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ-ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ:ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ