Στην Τουρκία ο αμερικανός αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μπαίντεν. Θα συναντηθεί και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Επίσημη τριήμερη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί από σήμερα ο αμερικανός αντιοπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ξεκινά από την Άγκυρα.

Στην Τουρκία ο αμερικανός αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μπαίντεν. Θα συναντηθεί και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

Επίσημη τριήμερη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί από σήμερα ο αμερικανός αντιοπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ξεκινά από την Άγκυρα.

  Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αρχικά θα επισκεφθεί τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Τζμίλ Τσιστέκ. Μετά την επίσκεψη στο Μαυσωλείο του Κεμάλ, ο Μπάιντεν θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Αμντουλάχ Γκιούλ. Το βασικό θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στη Συρία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο Μπαίντεν θα έχει συναντήσεις και με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος του ο αμερικανός αντιπρόεδρος θα πάει στην Κων/πολη. Ο Μπάιντεν δεν προτιμά να μείνει στην τουρκική πρωτεύουσα απόψε.

   Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι και αναμένεται να εκφράσει στη στήριξη των ΗΠΑ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

 Η συνάντηση Ερντογάν-Μπάιντεν εκτός απροόπτου δεν θα γίνει. Καθώς ο τούρκος πρωθυπουργός αναρρώνει στο σπίτι του μετά την χειρουργική επέμβαση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

O Μπάιντεν κήρυξε και επισήμως το τέλος του πολέμου στο Ιράκ

Ποιες αναφορές στην έκθεση του γ.γ. των ΗΕ ενόχλησαν τη Λευκωσία

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γεραπετρίτης για το casus belli: «Τεράστιο βαρίδι» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στην πορεία της Τουρκίας προς τη Δύση

Αναφερόμενος στην τουρκική αμυντική βιομηχανία, ο υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έχασε πολύτιμο χρόνο τις προηγούμενες δεκαετίες