Στο…αναψυκτήριο η κόντρα στρατηγών-ισλαμιστών

To θέμα που απασχολεί έντονα τους βουλευτές κυρίως του κυβερνώντος κόμματος είναι αυτό. Πολλοί βουλευτές υποστηρίζουν πως «σε μια δημοκρατική χώρα δεν πρέπει να υπάρχουν φαντάροι, ούτε στο κτίριο αλλά ούτε στους κήπους του Κοινοβουλίου».
Όμως ο τουρκικός στρατός είναι εκεί. Μέχρι και πριν από δυο χρόνια τούρκοι στρατιώτες πραγματοποιούσαν τους ελέγχους εισόδου και εξόδου στο κτίριο της Βουλής. Η κυβέρνηση Ερντογάν άλλαξε αυτό το καθεστώς και τώρα οι έλεγχοι αυτοί γίνονται από τους αστυνομικούς.
Όμως στο τουρκικό Κοινοβούλιο παραμένει η φρουρά, εντός του κτιρίου. Η συγκεκριμένη φρουρά έχει δικό της αναψυκτήριο που ακόμα κι αυτό προκαλεί συζητήσεις. Στο συγκεκριμένο αναψυκτήριο εφαρμόζονται οι κανονισμοί που τηρεί πιστά ο τουρκικός στρατός και απαγορεύεται η είσοδος κάποιας μαντιλοφορούσας αλλά δεν μπορεί να περάσει την πύλη και άνδρας με μούσι!!! Επίσης δεν αποδέχονται κανέναν βουλευτή του φιλοκουρδικού κόμματος BDP παρόλο που το αναψυκτήριο βρίσκεται εντός του Κοινοβουλίου. Δημοκρατικές διαδικασίες!
Βουλευτές του ισλαμικού κυβερνώντος κόμματος ΑΚP στο παρασκήνιο τονίζουν ότι δεν τους αρέσει ότι μέσα στο αναψυκτήριο του στρατού πωλούνται και αλκοολούχα ποτά. Αλλά ο τουρκικός στρατός δεν αλλάζει τους κανονισμούς του. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί θέτουν το ζήτημα της αναγκαιότητας της αποχώρησης του στρατού. Κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο.