«Συμμαχία» PKK-Συρίας βλέπουν οι Τούρκοι

Μυρίζει  λίγο προβοκάτσια  η είδηση που πλάσαραν κάποιοι σε τουρκική εφημερίδα ότι υπάρχει μυστικό πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του  ΡΚΚ και της Συρία εναντίον της Τουρκίας στις αρχές του έτους.
 
Συγκεκριμένα η  Sabah αναφέρει ότι Συρία και ΡΚΚ υπέγραψαν μυστικό πρωτόκολλο συνεργασίας  μεταξύ Νοεμβρίου 2011 και Φεβρουαρίου 2012.
 
Η εφημερίδα αναφέρει ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο , η Δαμασκός χρησιμοποιεί το ΡΚΚ κατά της Τουρκίας και άλλων χωρών. Στο ΡΚΚ έχει δοθεί από την Δαμασκό το status …Ειδικών Δυνάμεων, ενώ στον αρχηγό του ΡΚΚ στην Συρία Fehman Huseyin έχει  δοθεί ο βαθμός… Αρχηγού Στρατιάς και έχουν εξασφαλιστεί οι επαφές του ιδίου και των βοηθών του με σύρους Στρατηγούς για να συντονιστεί η δράση του ΡΚΚ με τους φιλοκυβερνητικούς παραστρατιωτικούς Shabina.
 
Επίσης η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η Δαμασκός έχει εξασφαλίσει την μισθοδοσία των μελών του ΡΚΚ καθώς και την δημιουργία ειδικών στρατοπέδων εκπαίδευσης για τα οποία έχει εγγυηθεί την ασφάλειά τους. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο – και πάντα κατά την τουρκική εφημερίδα- η Συρία θα βοηθήσει το ΡΚΚ να καταστεί ο εκπρόσωπος των Κούρδων της βόρειας Συρίας , ενώ το ΡΚΚ έχει συμφωνήσει να υποστηρίξει τον στρατό της Συρίας αν η χώρα δεχθεί επίθεση από άλλες χώρες.
Εσείς τι λέτε; Δεν έχει μια …τζούρα – έστω…- προβοκάτσια; Ή κάνουμε λάθος;