Θα “οργώσει” την Θράκη ο Αχμέτ Νταβούτογλου-το onalert θα σας ενημερώνει συνέχεια για κάθε του βήμα

Σε όλη την Θράκη θα περιοδεύσει σήμερα και αύριο ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, μετά την επίσκεψη του στην Αθήνα, αναχωρεί σε λίγη ώρα, αεροπορικώς για Αλεξανδρούπολη. Κατά τη διάρκεια της πτήσης θα ενημερώσει στο αεροπλάνο Έλληνες και Τούρκους δημοσιογράφους για τις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό και τον Έλληνα, ομόλογο του.
 
Από την Αλεξανδρούπολη ο κ. Νταβούτογλου θα μεταβεί οδικώς στην Κομοτηνή. Εκεί θα ξεναγηθεί στην πόλη και στη συνέχεια θα συναντηθεί με διάφορες μουσουλμανικές ενώσεις. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θα είναι η συνάντηση του με την “τουρκική” ένωση Ξάνθης – Κομοτηνής και με τον σύλλογο “Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης” και φυσικά με την Ανώτατη Συµβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας ∆υτικής Θράκης. Πρόεδρος της Επιτροπής που συνιστά µια άτυπη ένωση προσώπων η οποία αποτελείται από τους αιρετούς της µειονότητας, τους «ψευδοµουφτήδες», αλλά και από εκπροσώπους φορέων, εξελέγη πριν από λίγες ηµέρες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχµέτ Χατζηοσµάν, γεγονόςπου προκαλεί αντιδράσεις στον κοµµατικό µηχανισµό.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου, έχει στην ατζέντα των συναντήσεων του και την ψευτομουφτεία της Κομοτηνής. Όμως η συνάντηση δεν θα γίνει στο κτίριο που στεγάζεται ο Ψευτομουφτής, αλλά σε άλλο τόπο που θα αποφασιστεί εκείνη τη στιγμή.
 
Μετά την Κομοτηνή ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα πάει στην Ξάνθη. Το πρόγραμμα του περιλαμβάνει μια σύντομη ξενάγηση στην πόλη και συνάντηση με την Τουρκική Ενωση Ξάνθης.
Στη συνέχεια οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Νταβούτογλου να πηγαίνει στα Πομακοχώρια και να συναντάται με Πομάκους και τοπικούς πολιτικούς και θρησκευτικούς παράγοντες.
Το πρόγραμμα του σήμερα ολοκληρώνεται με τον κ. Νταβούτογλου να πηγαίνει στην Καβάλα και να διανυκτερεύει εκεί.
 
Αύριο ο Τούρκος ΥΠΕΞ, από την Καβάλα θα πάει στην Θεσσαλονίκη. Εκεί θα μεταβεί στο Τουρκικό προξενείο και θα έχει συναντήσεις με Τούρκους επιτετραμμένους αλλά και επιχειρηματίες. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ πριν επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη, από την θεσσαλονίκη, θα μεταβεί στο σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ, στην οδό Αποστόλου Παύλου, δίπλα από το προξενείο, για να …αποτίσει φόρο τιμής και να προσκυνήσει.
 
Το onalert, θα ακολουθεί τον κ. Νταβούτογλου σε ολόκληρη την περιοδεία του σε Θράκη και Θεσσαλονίκη και θα σας ενημερώνει για όλες του τις κινήσεις με πλούσιο ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό. Να τονίσουμε ότι η επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου στις ευαίσθητες περιοχές, έχει χαρακτηριστεί ως “ιδιωτική επίσκεψη” και κατά συνέπεια δεν θα τον συνοδέψει κανένα μέλος της Ελληνικής κυβέρνησης, η οποία θα παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις.