Τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

 

« Ο πύραυλος ίσως εκτοξεύθηκε από σκάφος» είναι ο τίτλος της Ηabertürk η οποία κάνει αναφορά στις δηλώσεις του Ερντογάν κατά τη διάρκεια συναντήσεων με τους ηγέτες της τουρκικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ο τούρκος πρωθυπουργός εξήγησε πως το το τουρκικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε σε απόσταση 13 μιλίων από τις ακτές «ένα γεγονός που μας βάζει σε σκέψεις πως ο πύραυλος ίσως εκτοξεύθηκε από σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού της Συρίας.

 

« Έριξαν βολές και στο αεροσκάφος που πήγε για βοήθεια» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Μπούγκιουν και κάνει αναφορά στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκική κυβέρνησης ο οποίο ανέφερε πως αμέσως μετά την κατάρριψη του τουρκικού αναγνωριστικού αεροσκάφους οι Σύριοι στόχευσαν και το αεροσκάφος το οποίο πήγε στην περιοχή να ψάξει τα ίχνη των πιλότων.

 

«Πόλεμος νεύρων» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Ραντικάλ που γράφει πως η Άγκυρα είναι ενοχλημένη από την περιφρονητική στάση της Δαμασκού. Ενώ η στη Συρία κυκλοφορούν φήμες πως η Τουρκία ίσως δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας ως αντίποινα.