Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα σήμερα-ΝΙΚΗΣΑΜΕ λένε οι Τούρκοι για τη στάση της χώρας τους

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο ηγετικός ρόλος που έχει αναλάβει η Τουρκία στο θέμα της Λιβύης είναι στα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων.
H τουρκική εφημερίδα STAR έχει ως τίτλο «Γράφουμε ιστορία» και κάνει αναφορά στις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν «στην περιοχή μας γράφεται μια ιστορία. Και η Τουρκία κάνει σημαντικά πράγματα για την ιστορία. Οσοι μας κατηγορούν για την πολιτική που ασκούμε δεν αντιλαμβάνονται τις αλλαγές.» τονίζει ο τούρκος πρωθυπουργός.
 
Η εφημερίδα Zaman έχει τίτλο » Ο Ομπάμα είπε «ευχαριστώ» στον Ερντογάν» και κάνει αναφορά στη διάσωση των τεσσάρων Αμερικανών δημοσιογράφων απο την πρεσβεία της Τουρκίας στην Τρίπολη. Η συγκεκριμένη φιλοκυβερνητική εφημερίδα επίσης γράφει πως η επιχείρηση βομβαρδισμού της Λιβύης, ενδέχεται να αρχίζει να μπαίνει σε αδιέξοδο λόγω των αντιδράσεων πολλών χωρών.
H Hürriyet έχει τίτλο «Νέα φόρμουλα για τη διοίκηση» και αναφέρει οτι ο Μπαράκ Ομπάμα αποδέχθηκε την πρόταση Ερντογάν για τη συμμετοχή και των Αραβικών χωρών στη διοίκηση της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στη Λιβύη. Η τουρκική εφημερίδα γράφει πως τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση Ερντογάν θα ενημερώσει το Κοινοβούλιο για τα γεγονότα στη Λιβύη. Η συγκεκριμένη συνεδρίαση θα είναι «μυστική».