Την έξοδο του τουρκικού στόλου στην Αν. Μεσόγειο προανήγγειλε ο Ερντογάν. «Θα μας βλέπουν συχνά εκεί» δήλωσε.

  

 

 

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί ξεκάθαρα το Ισραήλ με έξοδο του τουρκικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο. Πάντως η έντονη παρουσία του τουρκικού στόλου στη Μεσόγειο ενδέχεται να έχει σχέση με τις υποθαλάσσιες έρευνες που ετοιμάζει η Κύπρος.

 «Ξέρετε πως οι (ναυτικές)βάσεις Άκσαζ και η Αλξανδρέττα βρίσκονται κοντά. Η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι ξένη περιοχή για εμάς. Οι βάσεις μας έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν αυτή την περιοχή. Βέβαια τα πλοία μας θα έχουν μεγαλύτερη παρουσία σ’ αυτά τα νερά, θα το δούμε.» δήλωσε ο Ερντογάν.

  Ο τούρκος πρωθυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της επίσκεψης τους στη Γάζα την επόμενη εβδομάδα και δήλωσε πως θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή αν θα πραγματοποιήσει την επίσκεψη μετά από συνεννόηση με την Αίγυπτο. « ΄Ισως η επίσκεψη γίνει , ίσως δεν γίνει , η οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη»

   O Eρντογάν υπενθύμισε πως από την Τετάρτη ξεκινά η εφαρμογή των κυρώσεων. που έχει λάβει η τουρκική κυβέρνηση εναντίον του Ισραήλ και τόνισε πως ενδέχεται να ληφθούν και άλλες κυρώσεις.

  Ο τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΟΗΕ πως εδώ και πολλά χρόνια λαμβάνει αποφάσεις υπέρ του Τελ Αβίβ και δήλωσε πως το Ισραήλ έχει συνηθίσει «να είναι το κακομαθημένο παιδί» της περιοχή. Ο Ερντογάν δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει την ίδια πολιτική μέχρι  το Ισραήλ ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση στο πλοίο Μαβί Μάρμαρα.

   .